Om een blijvende impact te hebben op de bredere waardeketen, realiseren we ons dat we niet alles alleen kunnen doen. We moeten samenwerken om meer te bereiken (SDG 17). AnQore is een samenwerking aangegaan met de fabrikant van treinwagons om een nieuwe norm te stellen op het gebied van veiligheid op het spoor. Verder werkt AnQore ook samen met een telemetrie-expertbedrijf om al onze transportmiddelen bij te houden en ons de tools te bieden om snelheidsovertredingen, problemen en vertragingen op te sporen.
Wij nemen onze rol als veilige leverancier zeer serieus. We hebben een product stewardship beleid wat er op gericht is op een actieve benadering voor de goedkeuring van nieuwe klantlocaties, het managen van verandering en de keuze van partners.
Onze engineers bezoeken regelmatig al onze klanten en leveranciers om veiligheidsaudits uit te voeren. Bij bevindingen stellen we verbeteringen voor en komen we een verbeterplan overeen met het betrokken bedrijf. Mocht er zich een situatie voordoen die tot zeer ernstige problemen kan leiden, dan gaan we zelfs zover dat we de leveringen stopzetten of de zakelijke relatie beëindigen. Maar veel liever werken we samen om problemen op te lossen en veiligheid op een hoger niveau te tillen.
De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met onze leverancier van ketelwagens om de veiligste en beste ketelwagen in de branche te ontwerpen en te produceren. Naast de beste hardware om acrylonitril en onze andere producten te vervoeren, hebben we ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van software die de veiligheid verhoogt.
Samen met onze partner in telemetrie Savvy hebben we nu een systeem dat realtime inzicht biedt in al ons transportmaterieel.
.
De acties die we ondernemen zijn allemaal gericht op het voorkomen van incidenten, het delen van best-practices en het blijven verbeteren van de veiligheidsnormen in onze branche.
AnQore is al tientallen jaren een actieve deelnemer in de European Acrylonitrile and Cyanides Sector Groups van CEFIC, de European Chemical Industry Council. Cefic, opgericht in 1972, is de stem van grote, middelgrote en kleine chemische bedrijven in heel Europa, die 1,1 miljoen banen opleveren en goed zijn voor ongeveer 15% van de wereldwijde chemische productie.
Het belangrijkste doel van de Europese acrylonitril- en cyanidesectorgroepen is het verbeteren van de veiligheidsniveaus in de industrie en het delen van veiligheidservaringen. De richtlijnen voor veilige distributie van acrylonitril vindt u hier.