AnQore werd geïnformeerd over een mogelijk lek in een treinwagon (RTC). Dit incident werd onmiddellijk geëscaleerd naar de AnQore-ingenieurs en de conclusie van een analyse van de mogelijke oorzaken was dat de verbindingsslang van de klant niet volledig leeg was na het loskoppelen, waardoor er per ongeluk een kleine hoeveelheid product vrijkwam. Direct volgde een verbeterproject.

Achtergrond

AnQore hanteert de hoogst mogelijke normen op het gebied van veiligheid van mens en milieu. Die houding verwachten we ook van onze leveranciers en klanten. Om ervoor te zorgen dat aan onze normen wordt voldaan, voeren we regelmatig audits uit bij leveranciers- en klantlocaties. Als tijdens deze audits veiligheidsrisico's worden geconstateerd, onderneemt het engineeringteam van AnQore direct actie met het lokale team om de situatie te verbeteren.

In dit geval werd AnQore geïnformeerd over een mogelijk lek in een treinwagon (RTC). De RTC was leeg teruggekomen van een klantlocatie, waar hij tijdens het lossen tekenen van productlekkage vertoonde. Dit incident werd onmiddellijk geëscaleerd naar de AnQore-ingenieurs en een oorzaakanalyse concludeerde dat de afvoerslang van de klant niet volledig leeg was na het loskoppelen, waardoor er per ongeluk een kleine hoeveelheid product vrijkwam. Direct volgde een verbeterproject.

Doelen

  • Zorgen voor een veilig losproces
  • Bescherm mens en milieu
  • Adviseren van de klantorganisatie over het juiste gebruik en de juiste inkoop van veiligheidskoppelingen (dry-break koppelingen)
  • Zorgen voor ergonomische verbetering voor de medewerkers van de klant die lossingen uitvoeren

Proces en hoogtepunten

Na ontvangst van de betreffende RTC heeft AnQore direct contact opgenomen met de klant. Kort daarna volgde een bezoek aan de locatie van de klant en werd een oorzaakanalyse uitgevoerd door de mensen van Marketing & Sales en Supply Chain. Een grondige Root Cause Analysis concludeerde dat het lospersoneel van de klant een koppelingssysteem gebruikte dat niet voldeed aan de hoge veiligheidsnormen van AnQore. Na de nodige afstemming heeft AnQore de klant kunnen helpen met inkoop en operationele zaken om het koppelingssysteem te transformeren naar dry-break koppelingen, een bewezen techniek voor veilig lossen. Deze koppelingen zijn a) selectief ten opzichte van het product waarvoor ze bedoeld zijn, waardoor het risico op het lossen van een verkeerd product in de opslagtank wordt verminderd, en b) automatisch sluiten wanneer een slang opzettelijk (of per ongeluk) wordt losgekoppeld. Sinds de wijziging zijn er geen incidenten meer geconstateerd. De volgende audit van de locatie werd direct gepland voor twee jaar later.

Resultaten

Het gebruik van de juiste koppelingen is belangrijk voor het veilig kunnen lossen van onze producten. Dry break koppelingen maken direct een verschil.

Doel

Hoe het wordt uitgevoerd

Zorg voor een veilig en beveiligd losproces

  • Door te voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van AnQore, kwam een beter en veilig losproces tot stand

Bescherm mens en milieu

  • Door het installeren van de nieuwe dry-break koppelingen wordt morsen voorkomen, waardoor het risico op blootstelling wordt verkleind.

Klant adviseren over het gebruik en de inkoop van de koppelingen.

  • Hoge normen bereikt door begeleiding te bieden bij het verkrijgen van materiaal van de best mogelijke kwaliteit.

Zorgen voor ergonomische verbeteringen voor medewerkers van de klant

  • Koppelingen hebben geen bouten of moersleutels nodig om stevig aan te sluiten. De aansluiting is bijna plug and play, een grote tijd- en veiligheidsbesparing ten opzichte van de oude manier van werken.

AnQore bezoekt regelmatig alle klantenlocaties om ervoor te zorgen dat de meest actuele veiligheidsnormen kunnen worden gedeeld. Mochten er toch incidenten plaatsvinden, dan worden technici van AnQore naar de locatie gestuurd om ondersteuning te bieden bij de situatie en bij het verbeteren van de veiligheid. Indien een locatie als onveilig zou worden aangemerkt, zal AnQore niet leveren.

Gerelateerde casestudies

Bekijk enkele van onze andere case studies of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Case study

Chemisch vervoer per spoor: nieuwe standaard voor veiligheid en efficiency

Leer meer
Case study

Veiliger chemicaliëntransport met sensortechnologie

Leer meer